Hatalmas "runaway" jelenséggel füstölt el egy diesel Opel az M7-esen

Hatalmas "runaway" jelenséggel füstölt el egy diesel Opel az M7-esen
Spread The Viralist



Az esetről videó készült, amit VIBER közösségünkbe posztoltak.
A diesel üzemű autóknál ez a jelelnség gyakorlatilag megállíthatatlan.
Ilyenkor óriási füttel gyilkolja meg magát a motor.
Az elszabadult dízelmotor nem szívderítő látvány, a blokk hatalmas füstfelhőt eregetve nyírja ki magát.
Ritkán fordul elő ilyesmi, de ha már kész a baj, nem árt tudni, mivel csökkenthetjük a károkat.A leghatásosabb módszer a katasztrófa elhárítására a levegő útjának elzárása a légszűrőháznál, de kézi váltós autónál lehet egy fékezés mellett kapcsolt legnagyobb sebességi fokozattal is, ettől is fulladhat a motor, automatánál pedig marad a fullasztás. Öreg motoroknál az adagoló meghibásodása is okozhatja a jelenséget. – írja a vezess egy régebbi cikkében.

source

Recommended For You

About the Author: Bp-i Autósok Közössége

25 Comments

  1. A motor olajat felkapja azért füsről
    Jártam így wv passáttal,,
    Megijedtem,,,, egy mazsola segített,,,,,,,, , a levegőt elvette tőle s megált,

  2. Nemsokára hahun: Opel patika állapotban eladó. A korábbi tulaja – egy nyugdíjas vidéki bácsi – végig garázsban tartotta. Egy olajcsere azért nem árt neki..

  3. Jó is a dizel a háznál, ilyen már nekem is volt Renault 1,9 dci vel, 7000 ig számozott ford. Szám mérőt kiakasztotta. Sikerült lefojtani, kapott egy új turbót, 2-3 napig köpte az olajat még kiment minden a kipufogó rendszerből. Azóta is teszia dolgot.

  4. Azért az valóban elgondolkodtató, hogy az autópályán valószínű ezt pár tucat bamba végignézi, de csak 1 megy oda segíteni. Ezalatt nem azt értem, hogy helyben kicseréli a motort 2 perc alatt, de megkérdezni, hogy mindenki ki tudott-e szállni, kölcsön adja-e a telefonját 1 hívásra, stb.

  5. Bp-i autósok közössége… Közösség, ezen mindig röhögnöm kell ? Milyen közösség? Az egyetlen közös a bp-i autósokban az, hogy egymást szidják a dugóban. Pl itt is szép közösségi magatartást láthatunk, a katasztrófaturista bp-i autós levideózza közösségtársa nyomorát és fel is rakja. Közösség… ?

  6. Én úgy tudom hogy azért jelentkezik ez a jelenség amikor az égéstérbe bekerül a motorolaj és így szabadul el vagy hibás turbóval.

Comments are closed.